Almával toltott waffel háromszogek

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

15 dkg puha vaj
12 dkg barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
1 csomag sutopor
csipetnyi só
40 dkg liszt
2 dl tej
2 db alma
porcukor
fahéj

*

Elkészítés:

A vajat habosra keverjuk a barna cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.
A lisztbe belevegyítjuk a sutoport és a sót, majd kisebb részletekben adagolva, a vajas-tojásos masszához adjuk. Végul apránként hozzáontjuk a tejet, és az egészet egynemu masszává keverjuk.
Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházát kiszedjuk. A fél almákat vékony, fél centis csíkokra szeleteljuk, ezeket tesszuk majd sutés kozben a tésztába.
A suto háromszog alakú mélyedéseibe kevés tésztát kanalazunk, majd mind a 4 háromszog kozepére 1-1 almaszeletet helyezunk, amit aztán betakarunk a tésztával.
4-5 perc alatt készre sutjuk, és a formából kiszedve (kiborítani a legegyszerubb), még melegen, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk. A tészta kb. 24-28 db elkészítéséhez elegendo.
(Eredeti forrás: iceflower)

Almával toltott waffel háromszogek