Almával, hagymával sült pulykacomb

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Lulu

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

sütőzacskó, 1 db felső comb, 2 db alma, 4 fej hagyma, só, bors, fűszersó /ki, mit szeret/. A pulykacombot, jól megmossuk, bőrét bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, kevés fűszersóval bedörzsöljük /lehet majoránnával, vagy bazsalikommal is/.

*

Elkészítés:

A pulykacombot, jól megmossuk, bőrét bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, kevés fűszersóval bedörzsöljük /lehet majoránnával, vagy bazsalikommal is/. Sütőzacskóba tesszük az alma- és hagymagerezdekkel együtt. Lezárjuk, tepsibe tesszük és készre sütjük.
Currys, mazsolás rizs: 1 szál póréhagymát, vagy újhagymát olajon üvegesre párolunk, hozzáöntünk 1 csésze rizst és tovább pirítjuk pár percig. 2 csésze forrásban lévő vízzel felöntjük, teszünk bele kevés curryport és fél csomag mazsolát, átkeverjük és fedő alatt addig pároljuk amíg a vizet be nem szívja. Ekkor átkeverjük, fedő vissza, lezárjuk és ruhával letakarva még gőzében pároljuk.

Almával, hagymával sült pulykacomb