Almával és burgonyával rakott libamáj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Márta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

100

Nehézség

Könnyű

Almával és burgonyával rakott libamáj

Recept leírás:

Hozzávalók:

fél kg libamáj
5 dkg liszt
3 nagy vöröshagyma
6 evk.olaj
fél liter húsalaplé
2 tkanál só
feketebors
40 dkg burgonya
30 dkg alma.Füszerek: Toldi füszer termékek.www.toldifuszer.hu
A hús alapléhez: húsleveskocka  4dl vízzel elkészítve a leírás szerint vagy 4 db csirkeszárnyból,1-1 sárgarépa és fehérrépa és fűszerekkel húslevest készítünk a szokásos módon.

*

Elkészítés:

Először felteszem a húsalaplét:  4db csirkeszárnyból,zöldségekkel,fűszerekkel húslevest készítek. Amíg a májas rakottast összeállítom az alaplé is elkészül,majd leszűröm.
A májat 15 percre hidegvizbe teszem, addig megpucolom a hagymákat és felkarikázom a májat ,lecsepegtetem és megsózom, picit állni hagyom, addig meghámozom a burgonyát és az almát, kiolajozok egy tűzálló tálat, majd beleteszek egy sor burgonyát és rá egy sor almaszeleteket , enyhén megsózom, majd a májakat lisztbeforgatom, az olajon elkezdem dinsztelni a hagymát, majd rádobom a májat és együtt sütöm, amig pici pírt kap.
Majd kiszedem a májakat és mindjárt a burgonyás rakottas tetejére szépen egy sorban elosztom, majd újra almaszeleteket  és burgonyaszeleteket teszek a tetejére.
A visszamaradt dinsztelt hagymát felöntöm húsalaplével és beforralom mártás sürűségüre, sózom borsózom, majd a rakottas tetejére öntöm.
Lefóliázom és 220 fokon előmelegitett sütőben 25 perc alatt megsütöm, majd a fóliát levéve a tetejét 10 perc  alatt megpirítom.
Húsleves kockából is elkészíthetjük az alaplét.

Almával és burgonyával rakott libamáj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almával és burgonyával rakott libamáj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!