Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta
1 kg alma hámozva, lereszelve
2 csomag vaníliás pudingpor (nekem 1 vanília és egy tejszínes volt itthon)
1/2 citrom leve
csipet őrölt fahéj
2 ek. xilit
5 dl víz
*
Elkészítés:
A tortaformám 25 cm csattos formába egy sor babapiskótát kirakok. A lereszelt almát 2 dl vízben puhára párolom, a 3 dl vízzel és cukorral összekeverem a pudingport és hozzáadom az almához, a fahéjjal és a citromlével együtt. Pár perc kevergetéssel sűrűre főzöm, picit hagyom hűlni.
A krém felét ráteszem a babapiskótára, aztán babapiskóta sor, majd megint krém. Díszítésnek banánt használtam és tortadarát, de lehet tejszínhabot is, csak nem volt most itthon.
Dermedésig hűtőbe teszem nekem olyan 2-3 óra alatt jó lett. Csattos formát eltávolítom és szeletelem.