Almatorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Almatorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
20 dkg. margarin
20 dkg kristálycukor
4 tojás
20 dkg. liszt
fél teáskanál sütőpor
fél citrom reszelt héja
kandírozott naracshéj (el is maradhat)
Tetejére:
kb. 80 dkg. alma (próbáljunk meg nagyjából azonos méretűeket választani)
2 teáskanál fahéj
2 evőkanál birs-, vagy alma-, vagy barack lekvár (el si maradhat)
2 evőkanál mandulaforgács vagy darabolt dió piritva (el is maradhat, de ha a lekvárt használjuk, akkor ezek bármelyikét is javaslom)
A tepsi kikenéséhez margarin és liszt

*

Elkészítés:

A margarint a cukorral, tojások sárgájával habosra keverem.
Hozzáadom a lisztben elkevert sütőport, majd a citrom, ill narancshéjat, s végül a tojások felvert habját.
Egy 26 cm átmérőjű kikent, kerek tortaformába simítjuk a masszát.
Az almákat meghámozzuk, félbevágva a magházukat kivesszük és nem túl vékony, kb.
2 cm.
es szeleteket vágva 2 sorban körberakjuk vele a a tésztát.
Meghintjük fahéjjal, majd előmelegített sütőben piskóta módra, hőlégkeverésen 160 fokon kb.
40 perc alatt készre sütjük.
Tűpróbával ellenőtizzük, hogy átsült-e Ha elkészült, a lekvárt feloldjuk egy kis vízzel és felforrósítjuk, majd egy ecset segítségével lekenjük a forró tortát.
Megszórjuk a száraz serpenyőben megpirított mandulaforgáccsal, vagy durvára vágott dióval.

Almatorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almatorta