Almáspite (ahogy a nagyitól tanultam)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Talana

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Almáspite (ahogy a nagyitól tanultam)

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg átszitált finomliszt
1csomag sütőpor
1csipet só
2ek cukor
15dkg zsír, vagy 20 dkg ráma margarin (én a rámát használom)
1db tojás (akár el is hagyható)
1 kis dbz tejföl
A töltelékhez:
1 kg alma
5dkg ráma margarim
őrölt fahéj

*

Elkészítés:

Elkészítés : A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipót csinálunk belőle, amíg az almát előkészítjük hűvös helyen pihentetjük.
Az almákat megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a rámával, fahéjjal, megdinszteljük.
Hagyjuk kihűlni.
Miután az almánk kihűlt, az egyik cipót kinyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe fektetjük, úgy, hogy pereme is legyen.
Kicsit zsemlemorzsával meghintjük, villával megszurkáljuk.
Belesimítjuk az almát.
A nagyi csak simán kinyújtotta a másik cipót is mielőtt megsütötte, és azt rakta rá.
Én rácsot szoktam csinálni, most kicsit sok lett a tészta így szív alakú kiszúróval sziveket is csináltam.
1 tojás sárgáját kevés tejjel elkevertem és ezzel kentem le a tetejét.
Tűpróbáig aranybarnára sütöm.
Ha kihűlt, porcukorral meghintve a család kedvence mindig hamar elfogy.
Jó étvágyat hozzá.

Almáspite (ahogy a nagyitól tanultam)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almáspite (ahogy a nagyitól tanultam)