Hozzávalók:
1 db közepes alma
10 dkg ecetes-tejszínes torma
25 dkg tejszínes krémsajt (natúr)
20 dkg gépsonka
ízlés szerint só, őrölt feketebors
*
Elkészítés:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, és azonnal belereszeljük az ecetes tormába, hogy ne barnuljon meg.
A krémsajtot habosra keverjük, hozzáadjuk az almával elkevert tormát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csillagcsőrös habzsákba szedjük. Minden sonkaszeletre 1-1 adag krémet nyomunk, feltekerjük, és a tekercsek végét és tetejét krémrózsákkal díszítjük.
Kibélelünk egy csinos tálat salátalevelekkel, a tetejükre rendezzük a tekercseket, a közöket és/vagy a szegélyüket tetszés szerint paradicsom/uborkakarikákkal díszítjük.
Tálalásig hidegen tartjuk. Friss péksüteményt kínálunk hozzá.