Hozzávalók:
Az alapanyag friss Tante Fanny tészta, ( Friss édes linzertészta)
Töltelék:
a töltelékhez: 1 kiló
*
Elkészítés:
Elkészírése:
A tésztát négyszögletűre nyújtva olyan 36 x 24 cm és az elkészített töltelékkel megtöltöm, feltekerem, és sütőpapírral bélel tepsibe teszem. Tojással lekenem a tetejét előmelegítet sütőben sütöm kb 35 -40 percig
Töltelék:
A töltelékhez meghámozzuk és lereszeljük az almát, ha kemény, akkor előzőleg a cukorral egy kicsit megpároljuk, majd hozzáadjuk a mazsolát, fahéj, citromhéjat, a hosszába vágott mandulát, és rákenjük a tésztára.
Kicsit több lett a töltelék benne attól még nagyon finom. Legközelebb elég lesz 70 dkg alma a töltelékhez!