Almás tejszínes krémes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ágica4

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

80

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Almás tejszínes krémes

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
20dkg zsír vagy margarin
20dkg porcukor
2 db tojás
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
4 evk. tejföl
Krém:
2 csomag tejszín ízű pudingpor
6 dl tej
15 dkg porcukor
1 kg reszelt alma
fahéj
Tetejére:
3 dl tejszín

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk. A lapokat közepes méretű tepsi hátán megsütjük.
Az almát megdinszteljük, ízlés szerint ízesítjük fahéjjal, és kihűtjük.
A pudingot megfőzzük a 6 dl tejben, a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt tejszínes pudingot.
A lapot megkenjük a tejszínes krémmel, majd közvetlen rátesszük a párolt alma felét. Megint lap, megkrémezzük, rátesszük a maradék almát, és a harmadik lapot ráfordítjuk.
Tetejére rákenjük a felvert tejszínt, másnap szeleteljük.

Almás tejszínes krémes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás tejszínes krémes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!