Hozzávalók:
Tészta: 25 dkg
Töltelék: 2 db
A sütéshez olaj
*
Elkészítés:
Az egyik almát lereszeljük, a másikat apró kockákra vágjuk és meglocsoljuk citromlével. Becukrozzuk, megszórjuk fahéjjal és állni hagyjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félretesszük pihenni.
Az alma levét felfogjuk és ha nincs annyi, vízzel 3 dl-re kiegészítjük. Ezután belekeverjük a pudingport és megfőzzük.
Ha felforrt lehúzzuk a tűzről és belekeverjük az almát is. Pár percre visszatesszük főni, majd ha újra felforr elzárjuk és hűlni hagyjuk.
A tésztát vékonyra nyújtjuk és 8 db 15×15-ös négyzet formára daraboljuk. A kihűlt tölteléket a tészta darabok egyik felére halmozzuk, majd a tészta másik felét ráhajtjuk szorosan lenyomkodjuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben, majd ha az olaj jó forró megsütjük benne a táskákat. Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sül, inkább többször fordítsuk meg nehogy valamelyik oldala odakapjon. Mivel a tészta vékony, a töltelék pedig már főtt pár perc sütés is elég. Papírtörlővel leitatjuk a felesleges olajat és melegen fogyasztjuk. Vigyázat! A töltelék sokáig forró marad!

