Almás szilvakrémleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Almás szilvakrémleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

*2 nagyobb alma (35 dkg)
*50 dkg szilva
*2 ek cukor
*1 csipet só
*1 csapott kk őrölt fahéj
*0,3 kk őrölt szegfűszeg
*1 tasak vaníliás cukor
*1 púpos ek vaníliás pudingpor
*2 dl főzőtejszín (20%-os)

*

Elkészítés:

A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük.
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk.
Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni.
Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel.
Ha a gyümölcsök már megpuhultak, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük.
Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk.
Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.
Jól behűtve kínáljuk.
Idényen kívül konzerv vagy mirelit gyümölcsből is készíthető.

Almás szilvakrémleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás szilvakrémleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!