Almás-sütőtökös piskóta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gabi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

7

Előkészítési idő (perc)

70

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Almás-sütőtökös piskóta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
6 db tojás
8 ek cukor
4 ek. víz
8 púpozott ek finomliszt
1 tk szódabikarbóna
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 ml mandulaaroma
1 kg alma (reszelve)
2 teáskanál fahéj
10 dkg cukor
20 dkg sütőtök (megsütve, pürésítve)
2 csapott ek. cukor (sütőtök püréhez keverjük)
2 púpozott ek. finomliszt (sütőtökpüréhez adjuk )
1 ek. zsír (tepsi kenéséhez)
1 púpozott ek. finomliszt (tepsi hintéséhez)

*

Elkészítés:

1.
Tojásokat egy magas falú edénybe üssük fel, hozzáadjuk a cukrot, fehéredésig felverjük, majd a 4 evőkanál meleg vízzel szintén jól kikeverjük.
2.
Ezután a lisztet a benne elkevert szódabikarbónával elkeverjük.
3.
Már meghámozott, lereszelt, cukrozott, fahéjas almához két kis merőkanállal rácsurgatunk, és összekeverjük.
4.
Ezután az előre elkészített sütőtökpüréhez hozzákeverjük a 2 csapott evőkanál lisztet és a 2 csapott evőkanál cukrot.
Majd szintén két kis merőkanálnyi piskótamasszát adunk hozzá, jól összekeverjük.
5.
A maradék piskótamasszához hozzákeverjük a kakaóport és az aromát.
6.
Majd egy 36×26 cm-es közepes tepsit 1 evőkanálnyi zsírral megkenünk, és belisztezzük.
7.
Először az almás masszát egyenletesen elsimítjuk benne, majd a piskóta alapot, és erre a sütőtökös masszát egyenletesen elosztjuk.
8.
Előmelegített sütőben 200 fokon egyszeri fordítással 40 perc alatt készre sütjük.
9.
Tepsiben hagyjuk kihűlni, ha kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk, kockára vágva tálaljuk.
Nagyon finom és kiadós.
sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 36×26 cm

Almás-sütőtökös piskóta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás-sütőtökös piskóta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!