Almás-sajtos sertésborda

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Almás-sajtos sertésborda

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 szelet kicsontozott sertésborda
2 gerezd fokhagyma
1 ágacska rozmaring (10 cm-es)
4 közepes alma
só, őrölt feketebors
2 ek. finomliszt
2 ek. napraforgó olaj
2 ek. vaj/margarin (30 g)
10 dkg ementáli sajt

*

Elkészítés:

A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, folpackkal letakarva szelíden kiverjük Mindkét oldalukon sóval, borssal, kevéske liszttel meghintjük. A fokhagymát meghámozzuk, a rozmaringágacskát leöblítjük. Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk, 1 cm vastagon felkarikázzuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a  sertésbordákat, melléjük dobjuk a fokhagymát és a rozmaringot. Mindkét oldalukon pirosra sütjük (3-3 perc), aztán egyenesen egy lapos sütőedénybe sorakoztatjuk őket – ebben fogjuk tálalni is.
Kidobjuk a pecsenyeléből a fokhagymát és a rozmaringot, hozzáadjuk a vajat/margarint, és szép sorjában pirosra sütjük benne az almakarikákat.
Mindegyik hússzelet tetejére 1-1 szépséges almakarikát fektetünk, a maradékot köréjük-melléjük rendezzük. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, és az almás hús tetejére szórjuk. A pecsenyelét aláöntjük.
Betesszük a sütőbe, de csak annyi időre, amíg a sajt aranysárgára nem pirul.
(Zelleres) krumplipürével kínáljuk.
Lajos Mari receptje

Almás-sajtos sertésborda

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás-sajtos sertésborda