almás répatorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Anyika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

70

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
2 db. répa
4 db. alma
15 dkg dió /darált/
35 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
25 dkg kristálycukor
3 db. tojás
12 dkg margarin
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 csapott kávéskanál őrölt szegfűszeg
pici só
tetejére:
10-15 dkg porcukor
egy kis citromlé
tortadara

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A répát és az almát megpucoljuk, lereszeljük. A cukrot a vajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább keverjük, utána hozzáadjuk a reszelt répa és alma keverékét is. A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szegfűszeget és a szódabikarbónát összevegyítjük és az elkevert masszához adjuk. Jól összedolgozzuk. Kivajazott tortaformába simítjuk, és 180 fokos, előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük.
Többször tűpróbával ellenőrizzük, ha nem ragad már rá, akkor jó. A tortaformából kivéve rákenjük a mázat.
A porcukrot a citromlével sűrű állagúra keverjük és a még meleg, megsült tésztára simítjuk, majd megszórjuk a tortadarával! Előfordulhat, hogy gyorsan rászárad a máz és lepereg róla a tortadara. Ebben az esetben híg mézzel kenjük át és utána szórjuk rá a tortadarát.

almás répatorta