Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
fél csomag sütőpor
12 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin
1-2 ek tejföl
1 db tojás
reszelt citromhéj
1 kk só
Töltelék:
2 cs vanilíás pudingpor
kb 1kg alma
10-12 ek kristálycukor
2 cs vanilíás cukor
kicsi fahéj
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Tejfölből annyit tegyünk hozzá, amennyi éppen szükséges. Ne ragadjon tőle a tészta. Ha összegyúrtuk fóliába csomagoljuk és betesszük a hűtőbe. Az almát megpucoljuk, felszeleteljük, majd egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk hozzá ami éppen ellepi, hozzáadjuk a fajhéjat és a cukrokat. A pudingporokat kb 1 dl vízben feloldjuk és mikor az alma felforrt hozzáöntjük állandó keverés mellett és felfőzzük. Ha netán nagyon sűrű lenne akkor főzés közben adhatunk még hozzá vizet. A tésztát 2/3-ad és 1/3-ad arányban szétosztjuk. A nagyobbikat egy közepes, kizsírozott tepsibe nyújtjuk, úgy, hogy pereme legyen és beleöntjük az almát. A maradékból rácsokat formázunk a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.