Hozzávalók:
Tészta: 1000 g
Töltelék: 2000 g
30×40 es tepsiben sütöttem
*
Elkészítés:
A lisztet , porcukrot,sütőport egy tálba tesszük és jól összekeverjük.Belevagdossuk a margarint és elmorzsoljuk benne.A tejföl felét össze keverjük az élesztővel és a tésztához gyúrjuk.Még annyi tejfölt teszünk hozzá,hogy jól gyúrható masszát kapjunk.
A mosott almákat héjjastul lereszeljük a káposztareszelőn.Csak a magházat dobjuk ki a magokkal.Ha kész,belekeverjük a cukrot és a fahéjat.Amig melegszik a sütő addig hagyjuk levet ereszteni.Kinyújtjuk a tészta felét és a tepszibe helyezzük a nyújtófa segítségével.Megszurkodjuk villával,hogy könyebben átsüljön. Megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
A reszelt almár kinyomkodjuk és a tésztára helyezzük a tészta másik felét is kinyújtjuk és csíkokat vagdosunk belőle.A tésztát berácsozzuk,mehet az előmelegített sütőbe.Kb 30 percet sül.Kivbesszük hagyjuk hűlni.Megszórjuk porcukorral és tálaljuk.Jó étvágyat hozzá