Hozzávalók:
500 g leveles tészta
Töltelékhez:
240 g babapiskóta
1200 g reszelt alma
3 ek kristálycukor
őrölt fahéj
citromlé
Pudinghoz:
1200 ml tej
3 csomag vaníliás pudingpor
6 ek cukor
1 tojás lekenéshez
*
Elkészítés:
A leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét kisodorjuk egy nagyobb tepsi méretére (lehet gáztepsi kb 31×31 cm), a tepsi aljába sütőpapírt teszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtjuk (pereme legyen).
A tésztára rátesszük a babapiskótákat, szorosan egymás mellé.
A piskótákra tesszük a lereszelt, 3 ek cukorral (ízlés szerint lehet több cukorral is), citromlével és a fahéjjal ízesített almát, kicsit rányomogatjuk.
A tejből, az 6 kanál cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük, elsimítjuk.
A maradék tésztát is kisodorjuk, villával kicsit megszurkáljuk, majd óvatosan a pudingra rakjuk lekenhetjük a felvert tojással Előremelegített sütőben 180 fokon, -35 percet sütjük, míg világos barna nem lesz.
Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.