Almás-pudingos-leveles tészta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

babi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Almás-pudingos-leveles tészta

Recept leírás:

Hozzávalók:

800 g leveles tészta
260 g babapiskóta
1,4 kg alma (reszelt)
1 csipet fahéj
1 teáskanál citromlé
3 evőkanál cukor
4 ek baracklekvár
a pudingos töltelékhez:
1,2 l tej
3 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
1 db tojás (a lekenéshez,
(a tepsi mérete: 30 x

*

Elkészítés:

A leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét egy mély tepsi nagyságúra kinyújtjuk.
A tepsi aljába sütöpapirtteszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtjuk (peremen is legyen).
Megkenjük baracklekváral
szorosan egymás mellé rátesszük a babapiskótákat.
A piskótákra tesszük a lereszelt, cukorral, citromlével és a fahéjjal megízesített almát, és kicsit rányomogatjuk.
A tejből, az 5-6 kanál cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük és elsimítjuk.
A másik leveles tésztát kinyújtjuk, villával kicsit megszurkáljuk, és óvatosan a pudingra rakjuk (most lekenhetjük a felvert tojással). 200 fokra előremelegített sütőben kb. 30-35 percet sütjük, amíg világos barna nem lesz.
Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.
Porcukort teszünk a tetejére

Almás-pudingos-leveles tészta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás-pudingos-leveles tészta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!