Almás polenta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

38

Nehézség

Könnyű

Almás polenta

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 bögre kukorica dara
2 evőkanál nyírfacukor
10 dkg darált dió
3 db nagy alma
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
1 csipet só
1 1/2 evőkanál olaj
1 teáskanál bio karobpor

*

Elkészítés:

2,5 bögre vizet felforralunk, beletesszük a csipet sót és folytonos keverés közben beleöntjük a kukorica darát. Amikor a dara teljesen megdagadt, levesszük a tűzről, beleteszünk 1 kanál nyírfacukrot és a reszelt citromhéjat, majd a fél kanál olajjal kiolajozott magas falu tepsibe simítjuk a puliszkát.
A darált diót egyenletesen elosztjuk a puliszka tetején. Két almát héjjastól megreszelünk a legnagyobb lyukú reszelőn, majd hozzákeverjük a másik kanál nyírfacukrot és az őrölt fahéjat. A reszelt almát rátesszük a dió tetejére. A harmadik almát hajszálvékony szeletekre vágjuk és beterítjük vele a reszelt almát.
180C°-os sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Az egy evőkanál olajban elkeverjük az egy teáskanál bio karobport és a süti tetejét megcsurgatjuk vele.

Almás polenta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás polenta