Hozzávalók:
400 g réteslap,1 kg alma,kristálycukor,2 vanília cukor vagy bourbon vaníliás cukor,gríz,olaj. Krém: 10 dl
*
Elkészítés:
1. 1 l tejben megfőzöm a pudingot a cukorral,hagyom langyosra hűlni, többször megkeverem.
2.Az almákat lereszelem,megszórom vaníliás cukorral,majd ízlés szerint kristálycukorral.
3.Egy 32cmx23cm tepsit kikenek vajjal,majd a réteslapot lapjára szedem *nekem2x4 lapom volt.
4.Első lapot a tepsibe helyezem, lekenem olajjal.Ezt a harmadik lapig így folytatom …lap,olaj,lap,olaj,majd a harmadik lapot megszórom grízzel,almával( kinyomkodott almával) és befedem a negyedik lappal.
5.A langyosra hűlt krémet elsimítom a lapon,majd befedem lappal.
6.Folytatom a rétegezést…olaj,gríz,alma,lap,olaj,lap…
7.Tetejét picit lekenem olajjal,majd 175 * sütőben pirosra sütöm(kb 40-45 perc)Kihűlt kockákra szelem és vaníliás porcukorral meghintem.Nagyon finom!