Almás pite másképpen Csilditől

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
15dkg rétesliszt
15 dkg fehér liszt
25dkg vaj
10dkg  cukor
1 db tojás
csipet só
1citrom leve és héja
az almás réteg hozzávalói:
4-5 db édes alma
1 citrom leve
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt ánizs

*

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat, majd elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a cukrot, a reszelt citrom héjat és a citrom levét majd hozzáadjuk a villával enyhén felvert tojást.
Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd fóliába csomagoljuk, és legalább egy fél órára a hűtőbe tesszük. Egy kerek sütőformát kivajazunk
A hűtőből kivesszük a tésztát, majd a háromnegyed részét  sütőforma nagyságúra nyújtjuk. Ezután kibéleljük vele a formát. Az nem baj ha kicsit az oldalán is van tészta. Az almát meghámozzuk, majd felnegyedeljük, és eltávolítjuk a magházat. Ezután ráfacsarjuk a citromlevet, majd alaposan összeforgatjuk. (Így az alma nem barnul meg a felhasználásig
A  cukorhoz hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a fahéjat és az ánizst. Ezután a formában lévő tésztára rátesszük az almaszeleteket, majd megszórjuk a cukros keverékkel. Az almaszeletek tetejére ezután  rárakjuk a tészta maradékát oly módon hogy berácsozzuk. Vékonyra nyújtva egyenletesre vágva. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 45-50 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk a formában  hűlni, majd ezután
szeletelhetjük .Cukorral meghintve tálaljuk.

Almás pite másképpen Csilditől