Hozzávalók:
40 dkg liszt
18 dkg vaj
15 dkg p.cukor + az almára
3 tojás sárgája
3 ek tejföl
1 sütőpor
1 citrom (tésztába héja, almára leve)
1,5 kg savanykás alma
fahéj
*
Elkészítés:
Először az almát lereszeljük, majd egy kicsit megdinszteljük, ízesítjük cukorral citromlével, fahéjjal, és szűrőbe öntjük.
Így az alma fölösleges leve lecsöpög, és nem kell kinyomni az almát, nem áztatja el a tésztát.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval össze gyúrjuk.
Kétfelé vesszük, zsitozott lisztezett tepsibe tesszük, megszórjuk egykis édesmorzsával, vagy zsemlemorzsával és ráöntjük az almát.
Kinyújtjuk a másik lapot és a tetejére tesszük.
Villával megszurkáljuk, közepesen meleg sütőben sütjük (180 fokon)