Hozzávalók:
25 dkg Schar kenyér liszt
25 dkg rizsliszt
1 kk szódabikarbóna
2 cs vaníliás cukor
2 db tojás
csipet só
10 dkg zsír
2 dl rizstej
eritrit
Töltelékhez: kb 1,5- kg alma pucolva
eritrit szintén ízlés szerint(ha elég édes az alma nem szükséges hozzá édesítőszer sem!)
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
citromhéj
A tésztára: lekvár(diabetikus), kukoricapehely
A lekenéshez: tojás
A tetejére: eritrit por/nyírfa porcukor
*
Elkészítés:
A tésztát gyorsan összegyúrjuk, 30 percre betesszük a hűtőbe, hogy pihenjen kicsit.
Pihenés után két gombócra osztjuk, kinyújtjuk, egyik lapot ráhelyezzük a tepsire, vékonyan megkenjük lekvárral ( diabetikus ) megszórjuk kukoricapehellyel, rátesszük a kinyomkodott tölteléket, megszórjuk az ízlés szerinti eritritel kevert fűszerekkel, kinyújtjuk a másik lapot is, és csillagokat szúrunk ki belőle, ráhelyezzük ezeket a töltelékre, tojással megkenjük, és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük.
Tetejét, kevés porrá őrölt eritrittel megszórhatjuk, de ez el is maradhat.