Hozzávalók:
tészta
45 dkg liszt….10 dkg cukor….10 dkg zsír….1 cs sütőpor….1 db tojás
1 evőkanál tejföl….1 citrom reszelt héja és citrom felének a leve
töltelék
1 kg alma….1 mokkás kanál őrölt fahéj….10 dkg cukor
1 marék zsemlemorzsa….15 dkg porcukor
*
Elkészítés:
A liszthez adjuk a cukrot …a sütőport és elmorzsoljuk a zsírt…..ezután hozzá adjuk a többi hozzávalókat és jól kidolgozzuk…és kicsit pihentetjük kb 1 órát
az almákat megpucoljuk nagy lyukú reszelőn lereszeljük és összekeverjük a fahéjjal és a cukorral….és ezt is állni hagyjuk
a tésztát két részre vesszük és egyenként átgyúrjuk és a tepsi nagyságára az első lapot kinyújtjuk…beletesszük a tepsibe és megszórjuk vékonyan zsemlemorzsával
és beterítjük a kinyomkodott reszelt almával
Erre tesszük a kinyújtott másik lapot ..széleit körbe megnyomkodjuk és a tetejét villával megszurkáljuk.
175 fokos sütőben kb 30-35 prcig sütjük—amíg a teteje szépen megpirul….Még a tepsiben megszórjuk porcukorral és ott hagyjuk kihűlni