Almás pite

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

400

Nehézség

Almás pite

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
40 dkg. liszt
14 dkg. zsír
12 dkg. kristálycukor
2 tojás sárgája
csipetnyi só
késhegynyi szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
annyi tej vagy tejföl, hogy rugalmas tésztát kapjunk
10 dkg őrölt háztartási keksz a tészta meghintéséhez
Töltelék:
1 kg. hámozott, reszelt alma
1 evőkanál fahéj
savanykás alma esetében ízlés szerint cukor

*

Elkészítés:

A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, s egy fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni, amíg az almát előkészítjük.
Az almát lereszeljük, összekeverjük a fahéjjal.
Ha szükséges rá cukor akkor azt csak közvetlenül a tésztára helyezés előtt keverjük hozzá, mert ha áll cukorban, akkor levet enged.
Enyhén lisztezett tepsibe helyezzük a tészta kinyújtott 2/3-ad részét úgy, hogy pereme is legyen.
A tészta többi részét egy fóliában a fagyasztóba tesszük, így lesz könnyű reszelni a tetejére.
Tepsi mérete: 37 cm.
X 26 cm.
Kb.
10 perc alatt elősütjük a villával megszurkált tésztát.
Kivesszük a sütőből, meghintjük az őrölt háztartási keksszel (ha nincs otthon, végső esetben zsemlyemorzsa is jó).
Ráhalmozzuk a reszelt, fahéjas almát, elegyengetjük.
Az alma tetejére almareszelővel ráreszeljük a maradék tésztát, s előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük.

Almás pite

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás pite