Almás pite

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

450

Nehézség

Almás pite

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csomag vanìliàs cukor
25 dkg margarin
csipet só
1 tojàs
1 csomag sütőpor
2 dl natúr joghurt
késhegynyi szódabikarbóna
Töltelék:
1,5 kg alma
10 dkg cukor / ìzlés szerint/
fahéj ìzlés szerint

*

Elkészítés:

A szàraz hozzàvalókat egy nagy tàlban összekeverjük.
Hozzàadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel.
Hozzàadjuk a maradék hozzàvalókat is, majd összedolgozzuk.
A tésztàt kb.
fél óràra hagyjuk a hűtőben pihenni, ezalatt az idő alatt elkészìtjük a tölteléket.
A töltelék elkészítése: Hàmozzuk meg az almàt majd reszelőn /nagylyukú/ lereszeljük.
Egy nagy làbosba tegyük az almàt, adjunk hozzà ízlésünknek megfelelő cukrot és fahéjat.
Kb.
10-15 percig pàroljuk az almàt.
Amikor elkészült a töltelék, vegyük ki a tésztàt a hütőből és osszuk két részre.
Sütőpapíros.
kb.
32*40 cm- es tepsibe nyújtjuk az egyik tésztàt.
Szurkàljuk meg villàval a tésztànkat és öntsük rà a megpàrolt almàt.
Símitsuk el, majd tegyük rà a màsodik kinyújtott tésztalapot is.
A tészra tetejét szurkàljuk meg ismét villàval néhâny helyen.
Kb.
40-50 percig süssük 180 fokon alul- felül és amikor szép aranybarnàra sült a teteje akkor elkészült a süti.
Porcukor tetejére.

Almás pite

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás pite

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!