Almás pite

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

25 dkg liszt
10 vaj, vagy margarin
1/2 cs. sütőpor
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 egész tojás
1 kg alma lereszelve
3 dkg mazsola
5 mk. fahéj
1/2 citrom leve
10 dkg cukor
zsömle vagy kekszmorzsa a tésztára
1 tojás sárgája

*

Elkészítés:

A liszthez  szórom a sütőport, elmorzsolom a zsiradékkal, hozzáadom a cukrokat, a tojást és  összegyúrom. A tésztát hűtőbe teszem fél órára.
A reszelt almához teszem a cukrot, a fahéjat és a megmosott mazsolát, addig párolom amíg a cukor elolvad.  Kihűtöm.
A piteformát vastagon kivajazom, a tésztát úgy osztom el, hogy 2/3-ad, 1/3-ad legyen az arány.
A nagyobb tésztát kinyújtom, a piteformába igazítom. Az alját megszurkálom villával, megszórom morzsával és ráhalmozom az almatölteléket. A maradék tésztát kinyújtom csíkokat vágok belőle és a rácsozva a töltelékre rakom, majd megkenem a rácsokat tojássárgával.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten, kb. 40 perc alatt sül meg.