Hozzávalók:
2 tojás
9 kanál cukor
9 kanál tej
9 kanál olaj
1 sütőpor
liszt annyi hogy jól gyurható tészta legyen
1 kg alma
cukor és fahaj az alma ízesítéséhez
zsemlemorzsa a hintéshez
*
Elkészítés:
Az almákat meghámozom ,lereszelem és megdínsztelem ízlés szerint cukrozom ki szereti tehet fahéjjat is bele.
A hozzávalókat összegyúröm jól kidolgozom és 4 fele osztom (ha diszíteni akarom mielőtt elosztom kiveszek belőle egy darabot)
A tepsibe papirt teszek (pizza tálcát használtam 30 cm átmérőjüt)
Eggyik lapot kinyújtom a tepsi aljára teszem meghintem zsemlemorzsával ráteszem az almát ismét meghintem zsemlemorzsával, kinyujtom a második lapot és befödöm vele a almát tetszés szerint mintákat vágok rá és díszítem.
Ebből az adagból 2 tepsi lessz !
Eőmelegített stőben 20-25 perc alatt 150 fokon megsütöm.