ALMÁS PITE:

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

ALMÁS PITE:

ALMÁS PITE:

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tésztához:
30 dkg liszt, 1 tojás, 2 dkg cukor, vagy egy kávéskanál édesítőszer, 1 evőkanál zsír, csípet szódabikarbóna, 3 evőkanál tejföl, csípet só.
TÖLTELÉKHEZ:
1 kg alma reszelve, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál citromlé, 15 dkg cukor, vagy 3 evőkanál édesítőszer.
HINTÉSHEZ:
2 evőkanál búzadara.
PISKÓTÁHOZ:
3 tojás, 3 evőkanál meleg víz, 4 pupos evőkanál finom liszt, 1 csipet szódabikarbóna.
Tepsi kenéshez 1 teáskanál zsír, és sütőpapírral kibélelve.

*

Elkészítés:

TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE:
A lisztet tálba öntjük,közepébe mélyedést készítünk és a hozzávalókkal simatésztát gyúrunk.
Majd lisztezett deszkán ki nyújtjuk egy 39×30 cm- res tepsimérethez.
Zsírral kikent sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük,kissé villával megszurkáljuk,meg szórjuk 1 evőkanál búzadarával.
Az alma tölteléket kifacsarjuk és egyenletesen elterítjük rajt.
Majd a maradék búzadarával megszórjuk,s félre tesszük.
A piskótához fel üssük a tojásokat hozzá adjuk a vízet,cukrot,vagy (édesítőszert,) és kézirobotgéppel felverjük,fehéredésig.
Majd a szódabikarbónás lisztet óvatosan elkeverjük,és az almára egyenletesen el símitjuk.
Előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
httph

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

ALMÁS PITE: