Almás pite

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Anita

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Almás pite

Almás pite

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tészta:
35 dkg liszt
25 dkg margarin
2 evőkanál cukor
1 tojás+1 tojás sárgája
1/2 dl langyos tej
2 dkg élesztő
csipetnyi só
Töltelék:
1 kg alma
fahéj
cukor ízlés szerint
2-3 evőkanál zsemlyemorzsa

*

Elkészítés:

Egy ősrégi rebarbaralepény receptjét alakítottam át a meggyes és az almás pite készítéséhez is.Nagyon bevált,minden gyümölcsöshöz ezt használom!
A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt,majd a tészta anyagait összemérjük,és összedolgozzuk.Két cipót formálunk,és kinyújtjuk a tésztákat.Az egyik lapot a tepsibe helyezzük,majd rászórjuk a zsemlyemorzsát.Erre rátesszük a lereszelt,cukrozott,fahéjjal ízesített almát.Ha még leves maradt egy kissé,akkor a tetejére is szórunk egy kicsit a morzsából.Rátesszük a másik kinyújtott tésztalapot,és szépen eligazgatjuk.A tészta tetejét lekenem tojásfehérjével,és megszúrkálom villával .Előmelegített sütőben szép lassan sütöm.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás pite