Hozzávalók:
Almás pite
Hozzávalók:
50 dkg liszt
30 dkg vaj, vagy margarin, vagy 15 dkg zsír
3 egész tojás
1 cs sütőpor
1 cs vaníliáscukor
Egy nagy tál alma
*
Elkészítés:
Egy nagy tál almát lereszelünk, melyet ízlés szerinti cukorral, és fahéjjal összekeverünk, és állni hagyjuk.
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrúnk belőle, majd két felé vesszük.
Az egyik felét elnyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe tesszük, erre rakjuk a kézzel kinyomkodott reszelt almát, majd rányújtjuk a tészta másik felét is.
Tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd megszurkáljuk egy villával, és megsütjük.
(Én 180 fokon sütöttem légkeveréssel)