Almás piskótatorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Almás piskótatorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 db tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
1 csomag sütőpor
2 alma meghámozva, felszeletelve
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kiskanál porcukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 tojás fehérje, porcukorral felverve
kevés vaj, a forma kenéséhez

*

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
A sütőformát kivajazzuk !
Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Közben, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot.
Ráterítjük a pudingot a piskótára, majd mikor meghűlt az őrölt fahéjba, és porcukorba forgatott almaszeleteket is ráfektetjük.
Cukorral felverjük keményre a tojás fehérjét, és ráterítjük az almaszeletekre.
Annyi időre sütőbe tesszük, hogy a fehérje teteje megpiruljon.

Almás piskótatorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás piskótatorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!