Hozzávalók:
2 kg alma,
2 kg érett, de kemény paradicsom,
1,6 kg cukor,
2 cs. zseléfix 3: 1
2 rúd vanília,
2 dl rum,
*
Elkészítés:
Az almákat és a paradicsomokat megmossuk, majd negyedekbe vágjuk, és az almákból a magházat is kivágjuk. A Mesterszakács 7,5 l-es Füles Főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a kettévágott vanília rudakat, és puhára főzzük. Utána a vaníliát kivesszük. Tupperware Paradicsompasszírozón átpasszírozzuk, beletesszük a cukrot, zselésítőt, és a rumot, majd összefőzzük.
Mérsékelt lángon, kevergetve forraljuk, amíg zselészerűen sűrűsödni kezd. Akkor üvegekbe töltjük, légmentesen lezárjuk, 5-10 percre fejre állítjuk a lezárt üvegeket, majd végleges helyére tesszük.