Hozzávalók:
1 kg alma
1-2 evőkanál cukor
1 evőkanál olaj –
2 tojás –
50 dkg liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
szénsavas ásványviz
őrölt fahéj
10 dkg cukor
*
Elkészítés:
az almát meghámozzuk,almareszelőn lereszeljük
-hozzáöntjük a lisztet + szódabikarbónát
-1 evőkanál cukrot + 1 evőkanál olajat
-kevés sóval és izlés szerint őrölt fahéjjal füszerezzük ,majd beleütjük a tojásokat
-szénsavas ásványvizzel sürü masszává dolgozzuk
-forró olajba kanállal 1-1 adagot teszünk ,
-kicsit lelapósitjuk és közepes lángon mindkét oldalát aranysárgára sütjük
-törlőpappirra szedjük és még melegen megszorjuk a 10 dkg cukor és a teáskanál őrölt fahéj keverékével


