Hozzávalók:
3-4 alma
3 tojás
25dkg liszt
2.kanál cukor
150 ml hideg tej
150 ml szódaviz vagy ásványviz
csipet só
ha nagyon sürü lehet még szódavizet
olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
a palacsitához mindent összekeverünk kicsit sürübb legyen mint amit megszoktunk a vékony palacsintánál
az almákat megpucoljuk a magházát eltávolitjuk
vékony karikákat vágunk
a serpenyőt előkészitjük
pici olajjal kikenjük
az alma karikákat egyenként belemártjuk a palacsinta masszába s aztán a serpenyőbe helyezzük
annyit tegyünk a serpenyőbe hogy kényelmesen elférjenek
ha megsült az egyik oldala megforditjuk
tálra szedjük és fahéjjas porcukorral megszorjuk
minden alkalommal mikor tesszük az uj kis almás palacsintákat a serpenyőt meg kell olajozni