Hozzávalók:
*40 dkg meggy
*4 kisebb alma
*3 ek cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 nagy csipet só
*0,5 kk őrölt fahéj
*1 csipet őrölt szegfűszeg
*1 jó púpos ek vaníliás pudingpor
*2 dl főzőtejszín (20%-os)
*
Elkészítés:
A gyümölcsöket megtisztítjuk, a meggyet kimagvaljuk, a meghámozott almát kisebb darabokra vágjuk.
Egy kisebb fazékban, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni.
Ízesítjük sóval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel.
A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük és a meleg leves levével felhigítjuk ( hőkiegyenlítést végzünk ).
Ha a gyümölcsök megpuhultak, a tejszínt folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk.
Ha már kellőképpen besűrűsödött elzárjuk.
Jól behűtve kínáljuk.