Almás-mazsolás galette vaníliafagyival

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Almás-mazsolás galette vaníliafagyival

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg liszt
10 dkg vaj, vagy margarin
5 dkg porcukor
1 tojás
3 alma
fél marék mazsola
1 tk. fahéj
2-3 ek.  citromlé
2 ek. cukor
kevés tejszín
cukor  a szóráshoz
3 dkg vaj a tetejére

*

Elkészítés:

A lisztet elmorzsolom a vajjal, vagy margarinnal, hozzáteszem a porcukrot és a tojással összegyúrom. Hűtőbe teszem fél órára.  Az almát megpucolom, vékony szeletekre vágom, egy tálba teszem, meglocsolom citromlével, beleszórom a mazsolát a cukrot, a fahéjat  és elkeverem. A tésztát kör alakúra nyújtom, egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, a közepére halmozom a tölteléket, széleit felhajtom, összecsippentem. A szélét megkenem tejszínnel és megszórom cukorral, de ez el is maradhat. A töltelék  tetejére darabolom a vajat,  előmelegített sütőbe teszem, közepes hőmérsékleten sütöm amíg a széle barnulni kezd. Úgy szeletelem, mint egy tortát, vanília fagyival tálalom.

Almás-mazsolás galette vaníliafagyival

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás-mazsolás galette vaníliafagyival

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!