Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg vaj, vagy margarin
5 dkg porcukor
1 tojás
3 alma
fél marék mazsola
1 tk. fahéj
2-3 ek. citromlé
2 ek. cukor
kevés tejszín
cukor a szóráshoz
3 dkg vaj a tetejére
*
Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a vajjal, vagy margarinnal, hozzáteszem a porcukrot és a tojással összegyúrom. Hűtőbe teszem fél órára. Az almát megpucolom, vékony szeletekre vágom, egy tálba teszem, meglocsolom citromlével, beleszórom a mazsolát a cukrot, a fahéjat és elkeverem. A tésztát kör alakúra nyújtom, egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, a közepére halmozom a tölteléket, széleit felhajtom, összecsippentem. A szélét megkenem tejszínnel és megszórom cukorral, de ez el is maradhat. A töltelék tetejére darabolom a vajat, előmelegített sütőbe teszem, közepes hőmérsékleten sütöm amíg a széle barnulni kezd. Úgy szeletelem, mint egy tortát, vanília fagyival tálalom.