Hozzávalók:
2 cs leveles tészta (fagyasztott)
3 db alma szeletelve
porcukor ízlés szerint
fahéj
citrom héja, leve
1 db tojás
*
Elkészítés:
A 2 cs leveles tésztát laponként kiolvasztom (csomagonként 6 db van benne) tehát 24 db lesz.
.
a tésztalapokat felezem és L alakban szemben bevágom őket, egy kis csíkor hagyok a szélén.
Az almákat felszeletelem durván vastagabb szeletekre és megszórom oorcukorral, fahéjjal és ráreszelek egy db citromna a héját és egy félnek a levét ráfacsarom, Jól összekeverem és minden kockába teszek egy gerezdet.
A belső lapot sarokra ráhajtom két oldalról és összecsípem a tészta hegyét.
Majd a szélét is szemben ugyanígy és megkenem egy kis tojással, majd 170 fokos sütöbe teszem amit pár perc után visszaveszek 160 fokra és szép aranybarnára sütöm, majd vaniliás porcukorral megszórom.