Almás lepény (Mézeskalács fűszerrel )

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Almás lepény (Mézeskalács fűszerrel )

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
A tésztához  Nagymamám almás pite tésztáját használom.
25 dkg Ráma margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
Alma/Töltelék:
·         15dkg cukor
·         1,5 kg alma
·         1 tk fahéj
·         2 tk mézeskalács fűszerkeverék
·         1 dl víz
·         3 evk búzadara
·         1 tojás sárgája

*

Elkészítés:

elkészítés
1.    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot nyújtunk belőle.
2.    Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük. Beletesszük egy lábasba megszórjuk a cukorral, fahéjjal, fűszerkeverékkel, és ráöntjük a vizet, összekeverjük. Kb 10-15 percig főzzük, amíg egy ilyen sűrű szirup szerű lé nem képződik az almán. Miután elzártuk, beleszórunk kb. egy marék darát.
3.     Tepsi aljára tesszük az egyik tészta lapot, rá az alma, s az almát lefedjük a maradék tésztával. Megszurkáljuk, és megkenjük egy tojás sárgájával.
4.    Betesszük a sütőbe, kb. fél órán át sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Almás lepény (Mézeskalács fűszerrel )

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás lepény (Mézeskalács fűszerrel )

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!