Almás lepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Almás lepény

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
60 dkg liszt, 25 dkg ráma, 10 dkg zsír, 150g tejföl,
1 tojás,
1 csomag vanillincukor,
1 csomag sütőpor,
4-5 evőkanál cukor
A töltelékhez: ,
2  kg alma, (reszelve, ) cukor,
fahéj
A tészta kenéséhez 1 tojás

*

Elkészítés:

Elkészítése
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk,  alaposan átgyúrjuk. (A margarin lágy legyen, könnyebb összedolgozni.) Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Jól kinyomjuk a levétől.
Kettévesszük a tésztát, majd kizsírozott, lisztezett tepsi aljára terítjük az egyik kinyújtott tésztalapunkat, és fél marék búzadarával, megszórjuk. Erre hintjük rá a kinyomkodott reszelt-almát, és ízlés szerin cukorral és fahéjjal megszórjuk. majd ráterítjük a másik kinyújtott tésztalapunkat. Villával megszurkáljuk a tetejét, majd felvert tojással megkenjük, és arany barnára sütjük.
Melegen is jól szelhető, kiadós sütemény. Porcukorral tálaljuk. Tepsi 35 x 30

Almás lepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás lepény

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!