Almás lepény

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ildikó

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Almás lepény

Almás lepény

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1/2 csésze teljes tönkölyliszt
1/2 csésze hajdinaliszt
1/2 csésze kukoricaliszt
1/2 sütőpor
csipet só
1 ek szőlőmagolaj
1 ek vaníliás Xilit
3 db alma
1/2 citrom leve és reszelt héja
1 kk fahéj
1 ek akácméz

*

Elkészítés:

Annyi  langyos víz, hogy nokedli tészta sűrűséget kapjunk.
Jól összekeverjük a hozzávalókat, és előmelegített sütőben, 25 perc alatt 210 fokon készre sütjük.
Közben megcsináljuk a nyers alma feltétet.
Az almákat meghámozzuk, kicsutkázzuk, és a robotgéppel gyufaszálakat csinálunk belőle. (vagy lereszeljük a nagy lyukún)
Összekeverjük a mézzel és a citrommal, és már mehet is a sütink tetejére
A tálaláshoz pünkösdi rózsaszirmot használtam és fini mentalevelet.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás lepény