Hozzávalók:
3 db. nagyobb alma meghámozva nagy lyukú reszelőn lereszelve,
2 db. jól felvert tojás,
1,5 csésze liszt ( 1 csésze 250 ml.)
1 csésze narancslé, tej, joghurt,
1 teáskanál sütőpor,
1 csipet só,
1-2 evőkanál cukor, ízlés szerint.
Olaj a sütéshez.
*
Elkészítés:
Jól verjük fel a tojásokat, majd keverjük el narancslével, tejjel, vagy joghurttal.
Egy másik tálban a lisztet a sütőporral, csipetnyi sóval, majd adjuk hozzá a tojásos keveréket, és az előzőleg kinyomkodott almát.
Forró olajban süssük ki.
Kanállal adagoljuk a hozzávalókat az olajba, majd a kanállal lapogassuk is le a palacsintákat sütés közben, hogy ne legyenek túl vastagok.
Mindkét oldalán arany barnára sütjük, majd papírtörlővel, vagy szalvétával borított tányérra szedjük.
Egyszerre ne tegyünk túl sokat a serpenyőbe, mert kihűlt olajban nehezebben tudjuk megsütni palacsintáinkat.
A kanállal lapogassuk is le a palacsintákat sütés közben, hogy ne legyenek túl vastagok.
Mindkét oldalán arany barnára sütjük, majd papírtörlővel, vagy szalvétával borított tányérra szedjük.
Tálalhatjuk porcukorral, fahájas porcukorral, bármilyen lekvárral, de csokoládéreszelékkel is díszíthetjük.