Almás latkesz

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Almás latkesz

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 db. nagyobb alma meghámozva nagy lyukú reszelőn lereszelve,
2 db. jól felvert tojás,
1,5 csésze liszt ( 1 csésze 250 ml.)
1 csésze narancslé, tej, joghurt,
1 teáskanál sütőpor,
1 csipet só,
1-2 evőkanál cukor, ízlés szerint.
Olaj a sütéshez.

*

Elkészítés:

Jól verjük fel a tojásokat, majd keverjük el narancslével, tejjel, vagy joghurttal.
Egy másik tálban a lisztet a sütőporral, csipetnyi sóval, majd adjuk hozzá a tojásos keveréket, és az előzőleg kinyomkodott almát.
Forró olajban süssük ki.
Kanállal adagoljuk a hozzávalókat az olajba, majd a kanállal lapogassuk is le a palacsintákat sütés közben, hogy ne legyenek túl vastagok.
Mindkét oldalán arany barnára sütjük, majd papírtörlővel, vagy szalvétával borított tányérra szedjük.
Egyszerre ne tegyünk túl sokat a serpenyőbe, mert kihűlt olajban nehezebben tudjuk megsütni palacsintáinkat.
A kanállal lapogassuk is le a palacsintákat sütés közben, hogy ne legyenek túl vastagok.
Mindkét oldalán arany barnára sütjük, majd papírtörlővel, vagy szalvétával borított tányérra szedjük.
Tálalhatjuk porcukorral, fahájas porcukorral, bármilyen lekvárral, de csokoládéreszelékkel is díszíthetjük.

Almás latkesz

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás latkesz

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!