Almás-krémsajtos pogácsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Almás-krémsajtos pogácsa

Recept leírás:

Hozzávalók:

600 g BL55 búzaliszt
215 g reszelt alma
300 g krémsajt
50 g nádcukor (por)
50 g szobahőmérsékletű vaj
6 g sütőpor
1 csipet só

*

Elkészítés:

Az almát megpucoljuk az Új Generációs Konyhai Késsel, magházát eltávolítjuk. A megtisztított almát beletesszük a Konyhai Mindenttudóba és felszeleteljük jó apróra.
Minden hozzávalóból a Duplafalu Ablakos Kelesztőbe, vagy bármelyik keverő tálunkban tésztát gyúrunk.
20 percig hűtőben pihentetjük, majd nem túl vékonyra kinyújtjuk a TW Gyúrólapon a TW Nyújtóval. A Nyújtóba tehetünk hideg vizet, mivel a tészta a hideget szereti.
Kiszaggatjuk a pogácsákat, a TW Pogácsa/fánk Szaggatóval.
Szilikon Sütőlapra tesszük, megkenjük vizezett tejjel vagy 1,5%-ossal.
Tetejére tehetünk almagerezdeket, amiket szintén lekenünk a tejjel.
180º-os sütőben 25-30 perc alatt sütöttem meg.
TIPP: Amennyiben nincs otthon krémsajt, készíthetünk is házilag. 20%-os tejfölből készíthetünk krémsajtot. Egy szűrőbe tett vászonzsebkendőbe csomagoljuk a tejfölt, teszünk alá egy mélyebb tálat és hagyjuk 2 napon keresztül a hűtőben lecsepegni.
Az elkészítéshez javasolt Tupperware termékek:
Új Generációs Konyhai Kés
Konyhai Mindenttudó
Duplafalu Ablakos Kelesztő
Gyúrólap
Nyújtó
TW Pogácsa/fánk Szaggató
Szilikon Sütőlap
TW Kenőecset vagy Szilikon Kenőecset

Almás-krémsajtos pogácsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás-krémsajtos pogácsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!