Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg Schar mix C liszt
10 dkg Schar mix B liszt
8 dkg Rama margarin
8 dkg cukor (édesítő)
6 g sütőpor
10 g vaníliás cukor
1 db egész tojás
kb. 2 ek tejföl
Almás töltelék hozzávalói:
70 dkg alma
1 ek cukor (édesítő)
1 mk fahéj
2-3 ek kekszmorzsa (gluténmentes)
Vaníliás krém hozzávalói:
3 dl tej
40 g vaníliás pudingpor
10 dkg Rama margarin
4 ek cukor (édesítő)
*
Elkészítés:
A liszttel elmorzsoljuk a margarint, és a tészta többi hozzávalóival együtt jól összedolgozzuk.
Az összegyúrt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
A sütőpapírt megvajazzuk, és azon nyújtjuk ki a tésztát.
Én előre berajzoltam a papíron a méretet (18×33 cm), de egy kicsit vékonyra sikeredett.
Papírral együtt tesszük a sütőlapra, és egymás után kisütjük a három lapot, 170 fokon, kb.
5-7 perc alatt.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd beletesszük a cukrot, egy kevés kekszmorzsát (én 3 db gluténmentes babapiskótát törtem össze mozsárban), és ízlés szerint a fahéjat.
Megfőzzük a pudingport a tejjel.
Közben a margarint a cukorral habosra keverjük.
Mikor kihűlt a puding, összekeverjük a cukros margarinnal, és robotgéppel jó habosra összedolgozzuk.
Összeállítjuk a sütit a következő módon: 1.
lapot megkenjük az almatöltelékkel.
2.
lapot a vaníliás pudinggal kenjük meg.
3.
lapot megszórjuk porcukorral.
Elég törékenyek a lapok, óvatosan kell velük bánni.
Nekem egy össze is tört, még a sütőben, de semmi gond, betettem középre.
A sütőpapírról könnyen lecsúszik, csak kicsit meg kell lazítani tortalapáttal.
(15 szelet, 90 perc).