Hozzávalók:
5db. tojás 3db. savanyú alma.
20dkg. cukor 1. sütőpor.
3ek. víz.csipet só. 1. vanilia 15dkg. liszt.
Vanilia krém
2. vanilia puding por, 10cs.e.k. cukor.25dkg. margarin.
7dl. tej., 2kiskocka csoki.
*
Elkészítés:
Az öt tojásból és a többi hozávalókból piskótát keverünk. Egy közepes méretű tepsit alufóliával kibélelünk, és olajjal vékonyan ki kenünk. A három almát meghámozzuk és vékonyan fel szeleteljük és a tepsi aljába fektetjük szorosan egymás mellé. Erre rá öntjük a kikevert piskóta tésztát. közepesen meleg sütőbe kb. 20. percig sütjük, /tü próbáig./ Ha megsült kifordítjuk, az alul lévő alma kerül felűre.Ki hűtjük. Amíg hül elkészítjük a vanilia krémet , 2cs. vanilia puding port 10cs.e.k. cukorral 7dl. tejjel, sűrű krémet főzünk.ezt is hűtjük. . Amargarint robot géppel habosra keverjü, és ha a puding is mehült össze keverjük. . Ezt a krémet a kihült piskótára kenjük és a tetejére reszeljük a csokit.