Hozzávalók:
40 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 cs sütőpor
15 dkg vaj
1egész tojás
1 tojás sárgája
Alma töltelék:
1kg alma
5 dkg vaj
10 dkg cukor.
1cs babapiskóta
1dl rumos tej.
Főzött krém:
2 egész tojás
2 dl tej
2 ek étkezési keményítő(lehet sima liszt is)
5 dkg cukor
Vajas krém:
15 dkg vaj.
5 ek porcukor
fél citrom leve
*
Elkészítés:
Annyi tej, hogy nyújtható tésztát kapjunk Jól kidolgozzuk, pihen, amig az almát elkészítjük.
Alma: 1 kg almát lereszelünk, 5 dkg vajjal, 10 dkg cukorral megpároljuk.
Ha kihűlt fél citrom levét teszünk bele.
A tésztát három részre osztjuk, tepsi hátán sütjük.
(villával megszurkáljuk.
) Amig a lapok sülnek elkészítjük a krémet.
Állandó keverés mellett.
, lassú tűzön sűrűre főzzük.
Vajas krém.
15 dkg vajat fél citrom levével 5 ek porcukorral simára keverünk.
A kihűlt főzött krémet kanalanként adjuk hozzá.
Az alsó lapra kerül a krém fele, rá rumos tejben megforgatott babapiskóta, rá a krém, másik fele.
Második lap, rá a párolt alma, harmadik lap.
A tetejét porcukorral hintjük meg.
Folpackba csomagolva kerül a hűtőbe puhulni pár órára.
Nagyon finom!