Hozzávalók:
5 db alma,
8 db tojás,
8 ek porcukor,
8 ek liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 mokkáskanál fahéj,
2 ek kakaópor,
3 ek porcukor,
1/2 rama,
2 ek tej
*
Elkészítés:
Az almákat meghámozom, félbevágom és nagyon vékony szeletekkel beborítom a tepsi alján a sütőpapírt, szépen sorban.
(nagy gáztepsit használtam) A piskótát kikeverem előbb a fehérjét habnak, majd a sárgáját a fahéjjal és a cukorral és a szódabikarbónával és összekeverem a habbal, beleteszem a lisztet, fakanállal óvatosan összekeverem és ráöntöm az almák tetejére.
Max hőfokra melegítettem a sütöt és betettem a tepsit.
5 perc után 180 fokra visszavettem és kb 20 percig sütöttem (tűpróba nem árt) Közben megfőztem 2 cs tejszín ízű pudingot 8 dl tejben és 8 ek cukorral.
Kihűtöttem és hozzákevertem 1/2 ramat.
A piskótát amikor kivettem egy kicsit hűlt és megfordítottam, úgy hogy az almás fele legyen felül.
Rátettem a krémet és betettem a hűtőbe egy kicsit demedni.
Majd 2 ek kakaóport egy kis edénybe, 3 ek porcukrot, és kb 6 dk ramat 2 ek tejet a mikróba összeolvasztottam kb 1 perc alatt és rácsurgattam a krém tetejére.
Nagyon finom lett.