Almás krémes.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Olgis

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Almás krémes.

Recept leírás:

Hozzávalók:

másfél kg hámozott alma
Tészta:
5 db tojás
5 ek cukor
9 ek liszt
1 ek étkezési keményítő
1 cs sütőpor
1 dl olaj
Krém
1 cs tejszín ízű pudingpor
1 ek étkezési keményítő.
4 dltej,
diónyi vaj
1 ek cukor
10 dk vaj 2 ek porcukorral habosra keverve.

*

Elkészítés:

Egy közepes tepsit sütőpapírral kibéleltem, kivajaztam.
Szeletelt almával kb 3 ujjnyi vastagon kibéleltem.
Egy állítható gyaluval szeleteltem az almát.
Ne legyen túl vékony az alma szelet.
Barna cukorral, reszelt citromhéjjal megszórtam.
Erre került a tészta massza.
A tojásokat a cukorral, olajjal keményre verte a robotgép.
A sütőporos lisztet kanalanként adtam hozzá.
200 C°-on előmelegített, légkeverésen került a sütőbe.
10 perc után 160 C -on sült még 20 percig.
A tepsiből egy tálcára fordítottam.
Így az alma került felülre.
Erre megy a krém.
Tejből, 1 ek cukorból, pudingporból, pudingot főzök.
Még melegen elkeverek benne diónyi vajat, így nem bőrösödik be.
A kihűlt puding masszával össze keverem a vajat, az alma tetejére simítom.
Erre olvasztott csoki került.

Almás krémes.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Almás krémes.