Almás kölestorta (Gluténmentes)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

10 dkg natúr köles
3 dl tej (kókusztej)
2 ek édesítő (cukor)
2 dkg vaj
10 g vaníliás cukor
½ db citrom leve és reszelt héja
1 mk fahéj
2 ek rizsdara vagy kukoricadara
1 db tojás
2 db alma
1 ek fahéjas cukor az almákhoz

*

Elkészítés:

Kölesből is lehet finomságokat készíteni!
A kölest kétszer megmossuk folyó víz alatt, lecsepegtetjük, majd egy edénybe tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadjuk az édesítőt és a vajat.
Félkészre főzzük, mert még a sütőbe is betesszük, és ott is puhulni fog.
Amikor felforrt, beletesszük a rizsdarát, sűrűre főzzük, majd jól kihűtjük.
Amíg hűl, szétválasztjuk a tojást, és a fehérjét kemény habbá verjük.
Az almát meghámozzuk, kivesszük a magházát, majd vékony szeletekre vágjuk és megszórjuk a fahéjas cukorral.
Amikor kihűlt a köles, belekeverjük a tojássárgáját, a fahéjat, a citrom levét és héját, és jól elkeverjük.
Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
Egy kivajazott kisebb tortaformába (18-20 cm) öntjük a fele masszát.
Rárakosgatjuk a fele fahéjas almát, majd rásimítjuk a maradék kölesmasszát, és a maradék almát.
200 fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd 180 fokon további 25-30 percig.
(8 szelet, 60 perc).