Hozzávalók:
A tésztához:
400 g. liszt,
1 kocka margarin (250 g.)
1 dl. tejföl, 2 dl. tej,
50 g. élesztő,
1 tojás sárgája, csipet só.
A töltelékhez:
10 alma,
1 mokkáskanál fahéj,
4 ek. kristálycukor,
2 ek. zsemlemorzsa.
A kenéshez, 1 tojás sárgája.
*
Elkészítés:
A süti Feleségem munkája, de mivel szokás szerint én fotózom, írok róla, a feltöltést is én végeztem.
A dicséret nem engem illet !
A tej meglangyosítva, majd az élesztő belemorzsolva, pici cukor hozzáadva, és várjuk, hogy felfusson.
A liszt, a margarinnal eldörzsölve, majd az élesztős tejjel, csipet sóval, és a tojássárgájával jól összedolgozta.
1 óráig pihen a tészta, szépen lefedve, konyharuha alatt.
Almák hámozva, lereszelve, majd rendesen kinyomkodva.
Fahéj, cukor, zsemlemorzsa kerül hozzá.
A tészta felét, kinyújtva tepsibe tette, ráborította az almás keveréket, majd a maradék tésztát is kinyújtva befedte a tölteléket.
Felvert tojássárgájával megkenve, villával megszurkálva mehetett az előmelegített sütőbe.
Mindenki, saját sütőjének bejáratott, kitapasztalt módszere szerint süsse.
Nálunk, kb.
30 percig, 200C.
körüli hőmérsékleten sült meg.
Tapasztalataim szerint, a meghűlt sütiket könnyebb szépen darabolni, de ki tudja ilyenkor kivárni.
A friss süti fahéjas, csodás illatának, nem lehet ellenállni.
Még szerencse, hogy azonnal ki is vettem belőle néhányat a fotók kedvéért.
Higgyétek el!
Nem csak a képek szépek.
A süti is isteni lett!
A megszokott módon, erről is írtam blogoldalamon: http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/05/almas-kocka-legnepszerubb-almas-suti.
html